Arrangörerna svarar:

To: "Enar i CAD-labbet" <kasta.st.enar@helgo.net>
Subject: SV: Kathrine Bergström
Date: Sat, 7 Mar 1998 15:48:59 +0100
Content-Length: 2676

Hej Enar!

Bra att du skrev! Först vill jag bara säga att musikfabriken för närvarande inte har någon ordförande och platsen är öppen för den som behagar. Jag är i år ansvarig för trästocksfestivalen och som ni vet fick vi avslag från polisen. Jag har nu överklagat detta till länsrätten och om det inte löser sig där får man överklaga vidare - er hjälp i detta gör stor skillnad eftersom komunen inte tänker anställa någon till förrän frågan om var festivalen ska hållas är löst. Det finns ingen annan plats som ens skulle kunna konkurera med Nordanå, festvalen kommer att bli en annan grej om vi inte får vara där i år. Jag kollar just nu upp andra platser för att se vilka möjligheter de har men det är inget att hurra för iallafall. Samtidigt håller jag kontakten med kommunen.

Det var lite allmänt. Nu till dina frågor.

Drogfrågan är en svår grej som faktist är väldigt svår att göra nåt åt. Trästock ska var en drogfri festival, och om det då finns folk som inte respekterar det så bör de inte heller gå dit. Men det skulle behövas tusen vakter för att kunna kolla var enda person och om det fanns det skulle genast den goda stämningen försvinna. Trästock ska inte vara en festival där folk känner sig obekväma pga biffiga otrevliga vakter. Tyvärr så är inte speciellt många vakter trevliga men så ska de ju försöka skapa ordning också. Knepigt.

Vi går redan nu ut med att endast lokala band ska spela på festivalen och att den inte ska vara lika omfattande som tidigare år. Bara två musikscener. Det kommer inte att finnas lika mycket försäljning av div. saker. Det i det stora gör att Trästock inte lockar lika mycket.

Med en mindre festival behöver inte polisen bekymra sig så mycket om att deras vakter inte räcker till, men de envisas hela tiden med att utgå ifrån att festivalen blir som sist. Om det mot all förmodan skulle visa sig att vakterna inte räcker till så får de väl kalla in fler. Det är deras jobb och samtidigt handlar det bara om två dagar. Polisen har ju tyvärr vissa incidenter från tidigare Trästock att gömma sig bakom när man försöker ställa dem till svars. Men det är ingen tvekan om att festivalen skulle gå bra om polisen bara kunde sluta tjura och börja jobba mot samma mål! Jag gillade verkligen Hanseklints insändare!

Jo, ang. avspärrningar. Entreérna är ändrade så att de ska förhindra folksamlingar just utanför....vad har jag mer räknat upp...två musikscener. Själva festivalområdet krymper lite. Mindre folk kommer utifrån = mindre campare.

Med våra resurser så kanske inte en jättefestival skulle fungera utan drastiska förändringar, men den lilla festivalen att bli mycket trivsam.

Vi hörs!

Kattis
Trästocksfestivalen
hansel@swipnet.se


[ s t o c k ? ] [ p r o b l e m e t ] [ å s i k t e r ] [ n a m n l i s t o r ] [ a k t i o n e r ] [ k n a p p a r ]

[ http://helgo.net/stock ]

Disclaimer: Hela denna sida (och de tillhörande undersidorna) är bara ett resultat av akut Trästocksbrist. Den utger sig inte för att vara officiell, eller ens officiell kampsida, för Trästock. Ifall någon annan vill gör en bättre är det helt okej. Ännu mer poppis är det givetvis ifall du kommer med idéer till förbättringar denna sida.
Enar Persson
enar@helgo.net
http://helgo.net/enar