Böcker

 
 

Skivor

 
 

Pjäser

 
 

Filmer

 
Senast: "Mästaren och Margarita" Av: Michail Bulgakov
Jag svär: den är bättre än någonsin. "Den mörka dimman från medelhavet lade sig över den stad som prokuratorn hatade".
Just nu: Väldigt mycket dammig pop. The Concretes, Camera Obscura, David and the citizens, The Postal Service och lite nordvästamerikanskt jox som Daylight Basement, Patience please, Tullycraft och The Salteens. Och en massa annat i någon sorts blandning. Senast: "Slutet Gott Allting Gott" på Romateatern
Nu har jag sett den 24 gånger. Det blir väl iallfall 20 till. Så den räknas kanske inte. Men vi var och såg "Mathissen" av Pinter i Bottarve i helgen. Sten Ljunggren och Rolf Skoglund. Fantastiska skådisar, lite fantasilös regi.
Senast "Big Fish" Charmig. Lånade den på biblioteket och tittade på den hos kollektivet i Barlingbo. Såg nyligen Pirates of the Caribbian och Lemony Snicket's: A series of unfortunate events. Mysiga.
"Stage lighting for theatre desigers" Av: Nigel Morgan
Jag är ju numera högskolestudent! Vi har inte så mycket kurslitteratur...
Dionne Warwick - The Definitive Collection Londonfynd - angiven med glimten i ögat. Just nu går också en del Loke, Magic numbers, Eva Cassidy och Jeff Buckley. "Lika för lika" på Dramaten
Nej. Kal, kylig och så avskalad att inget är kvar. Och jag är så trött på hela konceptet att en kvinna bara är värd något om hon inte har någon sexualitet - antingen är hon nunna eller hora, hjälte eller skurk. Suck.
"What's wrong, Pete Tong?" Senast på bio iallfall. Ibiza DJ som blir döv men tar sig tillbaka. Knarkad men bra. Riktigt bra.
Londonresan: "The diaries of Sylvia Plath" Av: Sylvia Plath
Jag har fortfarande inte läst klart, men kan ändå säga att den är läsvärd och facinerande.
Londonresan: Laleh Hon är bäst just nu. Jag har bara skivan på mp3-spelaren, men den går ständigt. Hon är så skönt lite mediaprdukt och så skönt mycket sig själv. Londonresan:"The Woman in White", "The Producers", "Mary Poppins", "The Tempest", "Billy Elliott - the musical", "Mamma Mia" Mest musikal, lite Shakespeare. Egentligen bara Mary Poppins som jag faktiskt tyckte om. Londonresan: "Hedwig and the angry inch" Inhandlades på Fopp för 5 pund. Musikalfilm om en könsstympad transvestit. Glammig, gripande, strålande.
"Sommarboken Av: Tove Jansson
Gotland är inte speciellt mycket skärgård, och sommaren har bara just kommit, men Tove Jansson kan bygga sommar i vilken iskyla som helst.
The Strokes - Is this it? The soundtrack of mitt landstingsgröna korridorsrum utanför Roma. "Romeo och Julia" på Romateatern
Naturligtvis. Jag sover, äter och andas den. Och drar sladd och hänger lampor.
"Beck - det sista vittnet" Vi har bara ettan, tvåan och fyran. Det blir inte så mycket annan film. Det sjunde inseglet citeras friskt, men det är inget vi har kunnat se på. Tyvärr.
I London: "The DaVinci Code Av: Dan Brown
"Nätokraterna" Av: Alexander Bard och Jan Söderqvist
"Plays 1" Av: Judy Upton
"Cirkusdirektörens dotter" Av: Jostein Gaarder
Av någon anledning hade jag inte ro att läsa så mycket . Jag läste iofs mer än såhär, men detta är de böcker som kom tillbaka hem.
I London: The Zutons: Who killed the Zutons? Lyssnade på i butiken
The Kills: No wow Köpte skivan för jag undrade hur de kunde vara så hypade. Bra, men inte lysande.
Blondie: Paralell Lines Mitt soundtrack till alla långa tråkiga dagar i butikerna.
The Smiths: The Queen is dead Dito.
Nina Simone: Here comes the sun årets vårskiva
I London: "Primo" redigerat för scen av Antony Sher på The National Theatre
"Twelve Angry Men" av Reginald Rose på Guildhall School of Music and Drama
"The Rover" av: Aphra Behn på The Courtyard Theatre
Teater var så dyrt så jag hade inte råd med mer. Tyvärr. Jag önskar jag hade varit stormrik.
I London: "The Corporation" "House of Flying Daggers" "The Grudge" "The Ring 2" "Angel on the Right" "The Machinist" "The Incredibles" "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" "Ett hål i mitt hjärta" "Garden State" "I heart Huckabees" "Enduring Love"
...och massor massor mer.Vi gick så vansinnigt mycket på bio, minst en gång i veckan, helst två eller tre. En del halvtaskigt, men också många underbara filmer.
"Konsten att överleva plugget" Av: Christer Gudmundsson
Deprimerande nog så kan jag inte läsa längre. Det går inte. Men jag bläddrade igenom denna dagen efter avslutningen (nu när jag överlevt) så det får räknas. Alla borde kika lite i den. Den har charm.
Kampus: Skrän
Instrumentalt, cosy, attack. Systers bekanta och ovanligt bra. Och bra titlar som "och havet var aldrig så vackert" eller "politik är skit men det är viktigt". Hehe.
"Fröken Julie" på Parkteatern
Jaja, okejdå. Strindberg var jävligt bra. Ensemblen var lite segstartad men när de väl kommit igång med de rappa replikerna var det väldigt underhållande. Och somrigt med utomhusteater.
"Detaljer"
Pjäsen var långt bättre, jag gillade inte tilläggen med "livet efter detta", men det är ju trots allt Noren. Och han är inte så pjåkig direkt.
"Den Starkare" Av: August Strindberg
Jaja, det är en pjäs, ingen seriös bok. Whatever, den e välskriven (trodde jag aldrig att jag skulle säga). Jag har planer.
Eva Cassidy: Live at Blues Alley
Skönt, jazzigt. Mera!
"Hägrar" på Elverket, Dramaten
Elverket verkar satsa på ångest. Såg den dagen efter nyårsdagen och skådespelarna verkade väldigt väldigt trötta. Jag förstår dem. Fast det var tråkigt för de kunde nog bättre egentligen.
"Rules of attraction"
Totalt knarkad. Men rätt bra. Ballt filmad. Irriterande slut. Hon var snygg i håret.
"Cigarett / Pool / Volt" Av: Per Hagman
Läste i somras. Bra, men inte så bra som hans senare böcker. Mest porrig och lite svår. De kändes som skrivexperiment mer än färdiga romaner.
Eskobar: There's only now
Somrigt. Mysigt. Bra musik. Nyupptäckt! Minns...
"Befriad" på Elverket, Dramaten
Sarah Kane - behöver jag säga mer? Välformulerad ångest. Se! Om du pallar. En pjäs som kräver mycket av sin publik.
"Smala Sussie"
Tusen gånger bättre än jag trodde den skulle vara. Namnet stämmer, och att Shutrick gjort låten Tuva Novotny sjunger gör inte saken sämre.
"Till vår ära" Av: Alejandro Leiva Wenger.
Nyskriven bok av en ung författare som skriver om en verklighet som sällan förevigas i litterära sammanhang. Välskriven och mycket bra. Bokrea-fynd.
Lars Winnerbäck: Söndermarken
Lasse. Klassiker. Nu är det vår när det äntligen kommit en ny lasseskiva.
"Detaljer" på Dramatens lilla scen
Lars Norén. Behöver jag säga mer? Alla skådespelare måste haft en väldigt bra dag för detta var tamejfan det bästa jag sett på evigheter. Handlar väl typ om otrohet och relationer över åldersgränser. Och Norénsk ångest.
"Livet är underbart"
Nu har jag den äntligen på video.
"Gertrud" Av: Hjalmar Söderberg.
Egentligen en pjäs, av min nya idol. Hjalmar. Vilken man! Här myntas bekännelsen "Jag tror på köttets lust och själens obotliga ensamhet."
The Sounds: Living in America
Hade fått "Seven days a week" på hjärnan och det enda sättet att bli av med den var att köpa skivan. Det funkade. Skivan är kass. Men vanebildande... Fan.
"Natten före skogarna" på Teater DeVill
Monolog skriven av Bernard-Marie Koltes om främlingsskap. Väl framförd samhällskritik, gripande, inspirerande, engagerande. Fast monologer har alltid den nackdelen att det inte går att variera sig så mycket. Man svävar alltid bort lite vid något tillfälle. Men ändå. Högt betyg till Teater DeVill.
"Help"
Beatles-klassikern. Guld. Fantastisk. Askul. Superkass. Underhållning på hög nivå med dunderbudget. "Ingen av oss hade nånsin åkt skidor förut så vi fick manusförfattarna att förlägga en del av filmen till Alperna". Helt omotiverat får man se långa scener där Beatlarna lär sig åka skidor. Underbart.
"The Bell Jar" Av: Sylvia Plath.
Ung tjej i USA, sextiotal, typ. Blir sinnessjuk och hamnar på mentalsjukhus. Riktigt bra bok. Extremt bra språk, mycket färgstarkt. Förskräckligt deprimerande, jag var övertygad om att jag var sinnesstörd i flera dagar efter jag läst ut den. Hett tips (kanske inte om du tror att du är mentalt störd, dock...)
Håkan Hellström: Det är så jag säger det
Lånat den av en kompis. Ganska glad, får en att vakna ordentligt på morronen, men den är inte riktigt min grej, jag saknar nåt i den... "Kom igen Lena" är klart bäst. Väldigt munter.
"Stravinskijsagor" på Stockholmsoperan
Detta är väl inte riktigt en regelrätt pjäs.. Första akten är opera och andra akten balett. Gillar man Stravinskij är den troligen underbar. Kan man inte honom så bra (som jag) så är den inte underbar, men väldigt njutbar. Speciellt förta akten. Snygg scenografi! I stort sett en mycket visuell föreställning.
"Dead poet's society"
Såg den imorse för typ 25.e gången (jag överdriver faktiskt inte.. det är nog mer, men jag har inte räknat). Detta är Filmen. Den är överdrivet bra. Det värsta är att jag blir blödigare och blödigare för varje gång jag ser den...
"Såpa" Av: Mats Wahl.
En hel massa skumma, såpa-aktiga saker händer en kille och man får typ följa honom och hans liv under den tiden. Äkta såpa. Några löjliga antydningar mot TrumanShow-aktigt koncept.
Astrud Gilberto
Skönast just nu. Vår. Soft bozza-jazz. take me to Aruanda är bäst just nu. Idag iallfall.
"Festen" på Dramaten
Jo. Helt okej. Men... Jag såg premiären och den var inte helt färdigrepeterad, det kändes... Har du sett filmen har du inget behov av att se pjäsen eftersom den inte tillför nånting.
"Not another teen movie"
Det värsta och smaklösaste jag sett. Någonsin faktiskt. Om det är en film man _inte_ ska se så är det denhär...
"Veronica decides to die" Av: Paulo Coelho.
Veronica har allt man "ska" ha. En dag bestämmer hon sig för att ta livet av sig, sväljer en burk sömntabletter och vaknar på ett sinnessjukhus och får veta att trots att hon överlevt kollapsar hennes hjärta inom fem dagar.
URGA: Etanol
URGA gör Cirkus Cirkörs bakgrundsmusik, men klarar mycket väl av att stå på egna ben. Mycket bra.
"Trix" av Cirkus Cirkör på Orionteatern
Sällan har jag varit så imponerad av cirkus. Detta är riktig cirkus.
"Vildängel"
En värsting från Stockholm kommer till Luleå för att lära sig veta hut. Där får han vara med i skolans nya uppsättning Vildängel. Fantastiskt dåliga skådespelare (ibland) men ändå var filmen riktigt bra eftersom berättartekniken är så cool.
"Mästaren och Margarita" av Michail Bulgakov
Läste om favvoboken. Djävulen kommer till Moskva och alla blir tokiga. Härlig, rysk mystik.
David Shutrick: Finland
Svensk, bra, underskattad popish musik. Var spelning 6:e februari 2002 på Nalen. Knäckte det mesta jag sett på ett tag.
"Mörkertid" på Unga Klara
Två invandrare mellanlandar i en Stockholmsförort. De skulle bara vänta några dagar på pappren som skulle komma. Nu har det gått tre månader. Såg bara ett förberedande genrep så allt klaffade inte... Ska se den i färdigt skick, tror att den är bättre då.
"Tretton dagar"
Sliskig, amerikaglorifierande "presidentfilm". USA lyckas förhindra ett katastrofalt krig mot Sovjet.
"Kapten Corellis mandolin" av Louis de Bernière
Andra världskriget. Vi befinner oss på den lilla ön Kefalinia i grekland och följer ett krig och en kärlekshistoria.
Nina Simone: Feeling good
Jazz. Bra. Mycket bra. Ganska mycket Nina just nu.
"En midsommarnattsdröm" på Dramaten
Såg den för andra gången på sista föreställningen. Ack, så bra. Jonas Karlsson var bäst som Puck. Shysst att kunna stora delar av texten ;)
"Fist of Fury"
Bruce Lee-film. Kass handling, bra fighting. Som vanligt i såna här filmer.

Tillbaka till första sidan
Aktioner / reaktioner i gästboken
eller till susanna(at)helgo.net beaktas.