Hem
Musiken
Radio Matik
Texter
Videos
Topplista
Gästboken
Om Matte

Övrigt

 


Matte Matik hälsar dig välkommen


Du är besökare nr 215915 sen 2002-05-03. Uppdaterad 2010-02-17
OBS! Denna sida använder sig av cookies i syfte att samla in statistik


Nyheter

091219 Matte Matik finns på Spotify till sist!.

091114 Inte på Spotify än, men Deezer har hittat åt mig. Kul med en Flashspelare som har eq, även om det bara är bas, diskant och mellanregister. Fast jag kör ju Jack så jag kan få eq på allt.

060830 En del har tyckt att det varit tråkigt att radion bara sänt i ogg, och att man inte har kunnat ladda ner grejor från den. Nu är merparten av det icke-musikaliska materialet tillgängligt på http://mattematik.is-a-geek.com/audio/radio_matik

051118 Jag är tydligen i gott sällskap. Kate Bush tappar också bort sig bland decimalerna, i sin låt om Pi på hennes nya skiva. Heja Kate!

050803 Ny låt, Runge-Kuttan färdig. Trummorna till låten har förresten genererats med hjälp av en liten sampler som jag programmerat själv.

050724 Trästocksfestivalen gör en inspirerad, så jag gjorde klart en gammal idé - "Matematikens värld"

050722 Tillbaka till brottsplatsen... Den 30/7 spelar jag och Micke, Janne & Mats på Lufta camping, Ånäset. Mest dassiga gamla pubrockslåtar, men jag har med min akustiska och lovar att försöka spela nån Matte-låt om nån önskar sig en. Har flyttat igen. Nu har jag ett rum i en källare, med musikgrejorna uppställda...

041223 Go juuul! Jag fick höra att jag finns på Wikipedia och att det röstats (eller om röstningen pågår om huruvida jag borde finnas där eller inte - verkar stå 7 mot 6 just nu, eller om det är efter att röstningen var avklarad). Jag vill bara påpeka att jag själv inte har lagt upp mig där överhuvudtaget, men att jag naturligtvis känner mig väldigt hedrad över att det finns de som tycker att jag ska finnas där.

040607 Sådärja! Då var Radio Matik igång igen!

040208 Vad händer? Inte mycket på den här sidan iallafall. Annars händer det väldigt mycket. Jag har flyttat till stan, gift mig, slutat skolan, jobbar, spelar i ett band, gräver ner mig i en sequencer till Linux (http://www.muse-sequencer.org). Jag har dock ett par låtar i huvudet som måste ut, en är under produktion, så inom sinom tid lär det dyka upp nya grejor. Innan sommaren bör det finnas nya låtar ute. Om du vill veta mer om vad jag pysslar på med kan du titta in här.

030913 Några teknologer på Lunds tekniska högskola har gjort ett tygmärke med texten "Tänk om jag vore en skalärprodukt" på. Det damp ner ett par såna i min brevlåda för ett par dagar sedan. Jag tackar så mycket, bugar och bockar, rodnar lite och sväljer min stolthet. Ta en titt på märket här nere själva:

030513 Ettårsjubileum! 20000 hits på ett år, det hade jag aldrig trott. Matte Matik sänder nu (för det mesta) radio på egen "radiokanal", Radio Matik, en del av kommande projektet Computerville. Naturligtvis är det Matte Matik själv som är programledare. För att kolla om Radio Matik är igång, och ev. lyssna, gå hit.

030415 Nu finns Matthew Matics på EvolutionRadio, en lustig internetradio som streamar i ogg. En del bra, och en hel del knasig och dålig musik finns där. Ni kan ju alltid ta en lyssning där, och rösta på mig om ni hör mig.

030308 Oh if I had been a scalar product och Calculus, två gamla låtar, finns nu uppe i engelsk version. Peter får visst sin nya dator snart, och verkar laddad för rendering.

030206 Jakten på den heliga integraalen är klar. Återigen stort tack till Fabian Norlin.

030205 Nu finns delar av Matte Matik på engelska under namnet Matthew Matics. Jag vill tacka för all hjälp innan, och hoppas att ni hjälper mig att sprida ryktet till era utrikisk-talande bekanta. Ni hittar Matthew Matics här. (/* Reklampaus */) Kolla gärna in min kursare Davids låtar (ej matte-relaterade) här, han vill gärna ha lite feedback på grejorna. (/* Slut reklam */) "Jakten på den heliga integraalen" dyker upp innan måndag, Drugge jobbar med videon.

030128 Nu har jag köpt mig nya musikprylar och efter diverse testande är "Min kostym har ätits upp av en infinitesi-mal (låten med endast ett basbyte)" klar. En rätt märklig komposition; musiken är baserad på fraktaler. Stort tack till Fabian Norlin för idén. "Jakten på den heliga integraalen" är på gång, och Drugge verkar väldans pigg på att göra en video på den. Det kommer att bli nånting som liknar en filmtrailer.

021204 Nu finns det äntligen en vettig gästbok, det var på tiden. På begäran har jag också startat en maillista, som man kan gå med i om man vill veta när sidan uppdateras. Information om den finns under "Maillista" i menyn till höger. Sen är det mest grejor som inte syns som är gjorda (en massa osynligt skräp utrensat). Förhoppningsvis ska jag hinna göra klart den nya låten. Nu ingår också denna sida i "Mathias Musikaliska Eskapader".

021104 Wohoo! En ledig helg gör susen. En spikad tenta gör inte saken sämre. Inspirerad av dessa positiva faktorer har jag snickrat klart en egenkomponerad tecno/dance-dänga liknande "Decimaler på Pi", vid namn "Läsa matematik". Bara att tanka.

021101 Då var en liten mindre sång färdig, "En Matematiker" (här bor i staden). Det lurar också större kompositioner bakom hörnet. Jag vill också passa på att tipsa om ett mycket märkligt musikprojekt, "Dofto", som, tja, det är nog det underligaste jag nånsin hört. Riktigt häpnadsväckande. Värt att kolla in för alla med sjuk humor.

021022 Pi på er! Fantastiskt! Mer än 10^5 hits nu! Jag bugar och bockar. Det har varit lite tyst på sistone, inga nya låtar färdiga, och det beror bl.a. på att jag har fullt upp med flervariabelanalys, men till största delen på att jag är involverad i en musikal. "Spelman på taket" heter den, där jag spelar den revolutionäre ryske juden Perchik. Hur kul som helst. Vi har premiär på lördag, och har ni vägarna förbi Robertsfors Folkets hus någon helg i oktober/november, så kika in! Jag antar att chansen för det inte är så stor, så det kommer säkert att dyka upp några bilder från spektaklet. Och håll ut, det är fler låtar på gång!

02-09-23 Då var "Gode Fader Weierstrass" färdig att tanka ner. Kommer eventuellt i en utökad "Radioteaterversion" senare.

02-09-08 Det har tydligen förekommit problem med nedladdningarna efter att jag tillverkat mitt lilla dowloadräknar-script. Anledningen till uppkomsten av detta script var att jag ville ha någon slags uppskattning av hur stor aktiviteten är, och jag blir så ofantligt glad över att se hur många det är som tankar ner låtarna! Det motiverar mig definitivt att jobba vidare med nya alster. Jag hoppas att det inte har orsakat en massa förtret.

Två sätt att lösa problemet är att:
(1) Stänga av diverse nedladdningsverktyg som Download Accelerator.
(2) Gå till en sida med direkta länkar (som nu finns under musik-sidan)

Efter vissa påpekanden om att jag ser för "normal" (???) ut på den nya bilden så lägger jag tillbaka den gamla introbilden överst. Den nya finns längst ner på sidan (om nu den kan vara nåt kul att titta på).

När jag nu skriver så här mycket kan jag ju för den delen fråga om det är någon som har ett bra namnförslag till nästa skiva? Jag funderade på "Vektorrummets besta", men tycker nog att "Nya hyss i vektorrummet" är bättre. Skicka gärna ett förslag på titeln för nästa album. Kanske jag skulle lotta ut ett ex av kommande skivan?

02-09-03 Halleluja!! Nu är vi igång igen! Det ska firas med en ny, egenhändigt snickrad låt, "Polynomtåget kommer". Eder kamrat i vektorrummet håller på att bli luden i ansiktet, dock inte frivilligt, eftersom han ska medverka i en musikal i höst, och måste se lite tidsenlig ut. Lägg märke till den nya färgen på väggarna i "studion".


Matte vill tacka:

Tack till Peter "Pi-diddy" Drugge, David "Determinanten" Skog, Robert, Mia, Lasse, K-P och alla andra på Matte B. Ett speciellt tack går till Åke Brännström, vår andlige ledare och anförare.

Matte träffar inte så mycket folk nuförtiden, men uppskattar ett mail emellanåt, så skriv en liten rad om vad du tycker om musiken. Adressen är gavel@no-spam.helgo.net (ta bort no-spam förstås)


Copyright Matte Matik, 2005©